Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Jó reggelt a METRANS-ból!

Kedves METRANS-barátok!

Ma, 2021. július 26-án, a METRANS, a.s. Praha alapításának 30. évfordulójára készült hírlevelünk különkiadását olvashatják. Egészen pontosan 1991. július 25-én, csütörtökön jegyezte be a cégbíróság a METRANS a.s. vállalatot nemzetközi szállítmányozási és fuvarozási társaságként, Na Příkopě utca 1. szám alatti székhellyel.

Július 25. önmagában nem különleges dátum, mégis történelmileg kapcsolódik a közlekedéshez és a METRANS-hoz is:

1814

Mérföldkő a vasútfejlesztésben, George Stephenson bemutatta az első gőzmozdonyt

1909

Louis Blériot hajtotta végre első repülését a levegőnél nehezebb repülőgéppel a La Manche-csatornán keresztül

1991

Megalakult a METRANS Részvénytársaság

Lehet, hogy ez csak egy véletlen, de a METRANS alapítása ugyanarra a napra esik, mint a másik két jelentős közlekedéstörténeti esemény. De ahogy mondani szokás, a véletlen a felkészülteknek kedvez. Egy olyan új vállalat megalapítása, melynek tevékenységéhez hasonló nem létezett az akkori Csehszlovákiában, önmagában is történelmi jelentőségű pillanat volt. Ha nem is világtörténelmet, de a METRANS mindenképpen modern közlekedéstörténetet kezdett írni – először Csehszlovákiában, majd a tágabb közép-európai régióban.

De hogyan és hol kezdődött valójában?

Először is meg kell említenünk azt a fontos személyiséget, aki leginkább hozzájárult a METRANS létrejöttéhez és annak fókuszálásához: Jiří Samek urat. A konténerszállítás fejlesztésével kapcsolatos elképzelése, a stratégia helyességébe vetett hajthatatlan hite, a mai METRANS-t az egyik vezető európai intermodális szolgáltatóvá tette.

Az első történelmi állomás valójában a METRANS szülőhelye, a prágai terminál volt.

PRAHA-Uhříněves, a Jižní město lakótelep építését kiszolgáló egykori raktárkomplexum, új tartalmat kapott és új életet nyert. Amilyen dinamikusan a konténerek szállítása fejlődött, ugyanúgy változott ez a terminál is az idők folyamán.

Természetesen nem álltunk meg egyetlen terminálnál. Jelenlegi terminálhálózatunkban már 17 terminál található hat országban, a 18. terminál építése pedig még ebben az évben megkezdődik Magyarországon, Zalaegerszegen.

ZALAEGERSZEG

/előkészületben 2023 /

Tudta-e, hogy a METRANS…

évente összesen több mint egymillió lerakási műveletet hajt végre

Konténertermináljaink olyan transzferállomások, amelyek összekötik a szárazföldi országokat a tengeri kikötőkkel. Először Hamburgot kell megemlítenünk, amely mindig is fontos hely volt külkereskedelmünk számára. Logikus tehát, hogy legelső konténeres vasúti kocsicsoportjaink ebbe a kikötőbe indultak.

PRAGUE - UHŘÍNĚVES

/ 1994 /

Rövid időn belül azonban a vasúti kocsicsoportokat rendszeres konténervonatok váltották fel, és a szolgáltatások portfóliója is fokozatosan további kikötőkkel és útvonalakkal bővült. Meg kell említenünk a METRANS Danubia megalapítását is. Dunaszerdahely nyitotta meg ugyanis a képzeletbeli kaput az egész déli folyosó kiszolgálására, ezzel új ügyfélkört teremtve számunkra.

DUNAJSKÁ STREDA

/ 2018 /

És itt ismét visszatérünk Jiří Samek elképzeléséhez, miszerint fejleszteni kell a vállalatot, támaszkodni önmagunkra és saját erőforrásainkra. A terminálhálózat bővülésével a METRANS is fokozatosan jelentős vasúti fuvarozóvá vált, amely saját mozdonyflottát és speciális konténerszállító vasúti kocsikat üzemeltet.

ČESKÁ TŘEBOVÁ

/ 2021 /

Tudta-e, hogy a METRANS…
 
  • évente több mint 1,2 millió TEU-t szállít (1 TEU egy 20 lábas konténernek felel meg)
  • hetente több mint 550 rendszeres konténervonatot indít
  • 80 mozdonyból álló flottát üzemeltet
  • több mint 3000 vagonból álló flottával rendelkezik
  • részt vett konténerkocsik fejlesztésében, amelyek ma az európai szabványt képviselik
Nemcsak a kikötők jelentik a közlekedési útvonalak kereszteződését, a METRANS jelentős résztvevője a „Selyemút” mentén történő áruszállításnak is. Ez ma az egyik leggyorsabban növekvő szegmens. A Covid-járvány idején a Kínából vasúton érkező konténerek száma rohamosan növekedni kezdett, a METRANS rugalmas rendszere pedig gyorsan partnerévé tudott vált a szállításnak és az azt követő terjesztésnek is az európai szakaszon.
Tudta-e, hogy a METRANS…
 
  • a METRANS 2020-ban összesen 913 konténervonatot kezelt Kínába / Kínából
  • ez a szám 114%-os éves növekedést jelent

"SILK LOCOMOTIVE" speciális matricával

/ 2021 /

Joggal büszke a sikerére...

Az elmúlt 30 év egyértelműen megerősítette, hogy a kitűzött stratégia helyes volt, és az eltelt időszakban sikerült olyan erős bázist kiépítenünk, amely ma is működik és készen áll a jövőbeli kihívásokra. A digitalizáció terén tett további beruházások és a környezeti szempontból semleges szállítás bővítése további példák arra, hogy a METRANS márka nemcsak nagy múltra tekint vissza, de ugyanolyan jó kiindulópont a jövő felé is.

"Last but not least..."

Ki áll még a METRANS harmincéves sikeres útja mögött? Ezek főleg a vevőink és ügyfeleink! Az 1990-es évek politikai változásai még csak a váltókat állították át a közép-kelet-európai térség gazdasági fejlődésében. Viszont a későbbi, soha nem látott termelésbővülés a teljes logisztika számára is hatalmas fejlődést jelentett. Ez a fejlődés pedig nem más, mint ügyfeleink sikertörténete.

Ezért szeretnénk a mostani évfordulón is KÖSZÖNETET mondani ügyfeleinknek, hiszen az Önök sikeres fejlődése a mi történelmünknek és elért eredményeinknek is szerves alkotórésze.

Mit mondjunk végezetül?

Sajnos, az idei pandémiás helyzet nem tette lehetővé, hogy megtartsuk a METRANS alapításának 30. évfordulójára tervezett ünnepi rendezvényt, ahol személyesen is köszönetet mondhatunk Önöknek.

A közlekedés azonban az állandó változásról szól, ezért rugalmasan kell alkalmazkodnunk.

Az alapítás 31. évfordulóját megünnepelni nem hangzana túl jól, ezért mi jövőre a 30+1 év megünneplésére készülünk.

Jó lesz Önöket személyesen újra látni – találkozunk Prágában 2022-ben.

English  |  German  |  Polish  |  Slovak  |  Czech  |  Hungarian  |  Slovenian