Dobro jutro od METRANS-a,

spoštovane gospe in gospodje,

dragi prijatelji METRANS-a,

današnji bilten predstavljamo nekoliko manj tradicionalno, dne 26. 7. 2021, pripravili smo ga namreč ob 30. obletnici ustanovitve družbe METRANS, a.s. Praga. Bilo je natanko 25. 7. 1991, v četrtek, ko je takratni poslovni register vpisal družbo METRANS, a.s. kot družbo za mednarodno špedicijo.
25. julij, neopazen datum, a zgodovinsko povezan s prevozi in tudi z našim METRANS-om:

1814

mejnik za razvoj železnice, George Stephenson je predstavil prvo parno lokomotivo

1909

Louis Blériot je opravil prvi polet čez Rokavski preliv z letalom težjim od zraka

1991

ustanovljena je bila delniška družba METRANS

Mogoče je samo naključje, da je bila družba METRANS ustanovljena na isti dan kot ta pomembna zgodovinska dogodka. Kot pravijo, naključje je na strani pripravljenih. Zgodovinsko pomembna je bila že sama ustanovitev nove družbe z dejavnostjo, ki takratni Češkoslovaški še ni bila prisotna. Ne z vidika svetovne zgodovine, vendar je METRANS začel pisati moderno zgodovino prometa, najprej na Češkoslovaškem in nato v celotni regiji Srednje Evrope (CEE).

Kako in kje se je pravzaprav vse začelo?

Najprej se moramo spomniti pomembne osebnosti, ki je najbolj prispevala k ustanovitvi družbe  METRANS in njene usmeritve – gospoda Jiřija Sameka. Njegova vizija razvoja kontejnerskih prevozov in neomajno prepričanje v pravilnost te strategije je današnji METRANS pripeljala med vodilne evropske intermodalne operaterje.

Prva zgodovinska postaja, pravzaprav kraj rojstva METRANS-a, je praški terminal.

PRAGA-Uhříněves, nekdanji skladiščni kompleks, zaledje za gradnjo stanovanjskega naselja Jižní město, je tako dobilo novo vsebino in novo življenje. Enako dinamičen kot razvoj kontejnerskih prevozov je bil tudi razvoj tega terminala.

Razumljivo, da se nismo zadovoljili z enim terminalom. Naša današnja mreža šteje že 17 terminalov v šestih državah, izgradnja osemnajstega terminala se bo v madžarskem kraju Zalaegerszegu začela še letos.

ZALAEGERSZEG

/ se pripravlja 2023 /

Ali veste, da METRANS…

letno opravi več kot milijon manipulacij z blagom

Naši kontejnerski terminali so le prestopna postaja in povezujejo zaledje z morskimi pristanišči. Najprej moramo omeniti Hamburg, ki je bil vedno pomemben kraj za našo zunanjo trgovino. Logično je torej, da so bile prve skupine vagonov s kontejnerji namenjeni v to pristanišče.

PRAGUE - UHŘÍNĚVES

/ 1994 /

Zelo hitro pa so skupine vagonov nadomestili redne kontejnerske vlakovne kompozicije, portfelj storitev pa se je postopoma razširil še na druga pristanišča in linije. Omeniti moramo tudi ustanovitev METRANS Danubia, saj je bila prav Dunajská Streda tista, ki je odprla vrata oskrbi celotnega južnega koridorja in nam prinesla nov krog uporabnikov.

DUNAJSKÁ STREDA

/ 2018 /

Skupaj s širitvijo mreže terminalov je METRANS postopoma postal tudi glavni železniški prevoznik, ki upravlja lastno floto lokomotiv in posebnih vagonov za kontejnerske prevoze.

ČESKÁ TŘEBOVÁ

/ 2021 /

Ali veste, da je METRANS…
 
  • letno prepelje več kot 1,2 milijona TEU (TEU – ekvivalent 20ft kontejnerja)
  • tedensko odpremi več kot 550 rednih kontejnerskih vlakov
  • upravlja floto 80 lokomotiv
  • razpolaga s floto več kot 3000 vagonov
  • sodeluje pri razvoju kontejnerskih vagonov, ki danes predstavljajo evropski standard
Križišča prometnih poti danes niso samo pristanišča, METRANS pomembno sodeluje tudi pri prevozih po „Svileni cesti“. Gre za eno najhitreje se razvijajočih področij.  V času pandemije Covid se je izredno povečalo število kontejnerjev, ki so prihajali s Kitajske po železnici, fleksibilen sistem METRANS-a pa je hitro postal partner za prevoz in nadaljnjo distribucijo v evropskem prostoru.
Ali veste, da je METRANS…
 
  • leta 2020 odpremil v/iz Kitajske 913 kontejnerskih vlakov
  • številka predstavlja 114 % letno rast

"SILK LOCOMOTIVE" s posebno polepitvijo

/ 2021 /

Upravičeno smo lahko ponosni na naše uspehe​...

Zadnjih 30 let potrjuje, da je bila zastavljena strategija pravilna in da nam je uspelo ustvariti močno bazo, ki deluje danes in je pripravljena tudi na prihodnje izzive. Nadaljnje naložbe na področju digitalizacije in širitev okoljsko nevtralnih prevozov potrjujejo, da ima znamka METRANS ne le odlično zgodovino, ampak tudi dobre obete za prihodnost.

"Last but not least..."

Kdo še stoji za METRANS-ovo tridesetletno uspešno potjo? Predvsem naši pošiljatelji in kupci! Politične spremembe v devetdesetih letih so postavile le prelomnice za gospodarski razvoj celotnega CEE prostora. Hkrati je poznejša širitev proizvodnje brez primere pomenila tudi ogromen razvoj logistike v celoti – in prav to je močna zgodba naših kupcev.

Zato se moramo na tem mestu ZAHVALITI našim strankam, kajti tudi vaš uspešen razvoj je sestavni del naše zgodovine in doseženih rezultatov.

Kaj naj rečemo na koncu?

Žal nam letošnje pandemične razmere niso omogočile, da bi izvedli načrtovano praznovanje 30. obletnice ustanovitve METRANS-a in se mnogim od vas osebno zahvalili.

Pri prevozih pa gre za nenehne spremembe, zato se moramo fleksibilno prilagajati.

Praznovanje 31. obletnice vizualno ni videti najlepše, zato bomo naslednje leto organizirali praznovanje 30 + 1.

Veselimo se osebnega srečanja – see you in Prague 2022.

English  |  German  |  Polish  |  Slovak  |  Czech  |  Hungarian  |  Slovenian